El portal dels estudis de comunicació des de 2001

Edición en español

Edició en català

Edição en português

Dossiers

ISSN 2014-1475
  El consum cultural de les dones musulmanes d’origen migrant

09/2018

Per Amparo Huertas Bailén (InCom-UAB) Si a finals del segle XX es podia observar el fenomen migratori com un fet puntual i això es feia servir com a excusa per a eludir la seva anàlisi, avui comença a ser urgent conèixer millor aquest col·lectiu incloent les «segones generacions». És necessari estudiar el quotidià d’aquestes persones, atès els problemes de desarrelament i d’exclusió social que poden donar-se arran de la seva condició d’emigrant, sobretot si el vertader objectiu de les polítiques públiques és aconseguir una societat cohesionada i contribuir a l’eliminació de perjudicis i rumors que, molt sovint, es basen en el desconeixement i l’estereotip.

  La funció dels periodistes de gabinets de comunicació

07/2018

Els estudiants de periodisme surten preparats de les Facultats per treballar als gabinets de comunicació? Quins perfils es busquen i quines aptituds es demanen? El rol del periodista corporatiu, a debat.

  Magí Camps: “Els canvis en la llengua són molt lents i s’haurien de fer amb menys complexos, sense por”

06/2018

Per Marta Civil i Serra (InCom-UAB) / Fotografies: Kim Manresa (cedides)

  Les xarxes socials, potents predictors del comportament social

05/2018

“Electoral and Public Opinion Predictions with Social Media Data” va ser el títol de la conferència impartida pel professor del Departament de Mitjans i Comunicació de la City University de Hong Kong (Xina) Marko M. Skoric. Aquest acte sobre l’ús dels nous mitjans per predir els comportaments socials va tenir lloc el passat 22 de maig a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i va ser organitzat pel Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat.

  El IV Simposi sobre la Llibertat de Premsa es va centrar en el periodisme responsable

05/2018

Per Redacció OCC InCom-UAB La llibertat de premsa i el periodisme responsable han estat els eixos centrals del programa del IV Simposi sobre la Llibertat de Premsa, celebrat els dies 2 i 3 de maig a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida. Les ponències han convidat a reflexionar sobre el tractament informatiu davant la diversitat (LGBTI, immigració, religions) i les víctimes (tragèdies, violència de gènere, infància), a més de la responsabilitat del periodista davant el conflicte. Noms destacats de la comunicació i la universitat han compartit els seus coneixements i recomanacions en aquesta quarta edició del Simposi que organitzen la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Universitat de Lleida.